ua en ru

Повернення до Конституції 2004 року ліквідує концентрацію влади в одних руках, - Медведчук

Кривава зима 2013-2014 - це біль і трагедія нашого народу, який заплатив надто високу ціну за владні амбіції політиків. Про це заявив лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Після незаконного насильства над студентами 30 листопада на площі Незалежності "Український вибір", що засудив дії силовиків, назвав основні кроки для виходу України з кризи, головним з яких є повернення до Конституції 2004 року і встановлення в країні парламентсько-президентської форми правління, про що ми говорили майже два роки", - нагадав політик.

Також Медведчук зазначив, що якби вимога руху про перехід до парламентсько-президентської форми правління була прийнята в свій час або напочатку кризи, то численних жертв і кровопролиття 18-19 лютого можна було б уникнути.

"Часу на політичні ігри і торги більше немає. Перехід до парламентсько-президентської форми правління і повернення до Конституції 2004 року ліквідує концентрацію влади в одних руках. Це не тільки зупинить насильство, жорстокість і кровопролиття, але і зробить його неможливим у майбутньому", - заявив лідер руху.

Крім того, ОД "Український вибір" і його лідер Віктор Медведчук висловили співчуття всім, хто в ці дні втратив своїх рідних і близьких; хто постраждав в зіткненнях і конфліктах.