ua en ru

Обурені загрозою скасування держзамовлень працівники СМНВО можуть піти на Київ

Обурені загрозою скасування держзамовлень працівники СМНВО можуть піти на Київ Обурені загрозою скасування держзамовлень працівники СМНВО можуть піти на Київ

Працівники Сумського машинобудівного науково-виробничого об'єднання можуть вийти на масову акцію до Кабінету Міністрів і Верховної Ради, якщо буде зірвано тендер на модернізацію газотранспортної системи, який НВО виграло через систему "Prozorro". Про це йдеться у відкритому зверненні, опублікованому на сайті підприємства.

У Сумському НВО відзначають, що трудовий колектив підприємства налаштований відстоювати виграні замовлення.

"Вже розпочався збір підписів під листом до Кабміну і НАК "Нафтогаз України" з вимогою забезпечити укладання контрактів, виграні Сумським НВО разом з іншими вітчизняними виробниками через систему ProZorrо. Ми не хочемо створювати "картинку" для зовнішнього ворога багатотисячним мітингом. Але разом з тим не можемо покірно дивитися, як нас намагаються потопити через особистісні суперечки та непорозуміння між керівництвом "Нафтогазу" і "Укртрансгазу", - йдеться в повідомленні.

Працівники НВО акцентують увагу на тому, що їх підприємство спільно з ДП НВКГ "Зоря"-"Машпроект" та іншими вітчизняними підприємствами, що випускають матеріали і комплектуючі, здобули перемогу в тендерах ПАТ "Укртрансгаз" на проведення реконструкції компресорних станцій "Задніпровська", "Ананьїв" і "Південнобузька". Але, за їх словами, ці тендери під загрозою зриву.

"Ми свідомо відмовилися від співпраці з замовниками з країни-агресора, куди щорічно поставлялося 60-70% продукції. Коли в рідній державі почалися активні розмови про необхідність модернізувати газотранспортну систему, звичайно ж, ключові зусилля ми спрямували на цей проект. Протягом двох років тривала підготовча робота, і ось зараз, коли залишився лише крок до того, щоб підприємство і його працівники повернулися до нормальної роботи, позбувшись від великого кризового тягаря, а Україна, в кінці кінців, зайнялася власним розвитком, що ми бачимо? "Нафтогаз" включає "задню", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, у листопаді відбулися відкриті аукціони, проведені з допомогою ProZorro і спрямовані на реконструкцію компресорних станцій "Укртрансгазу" - "Задніпровська", "Ананьїв" і "Південнобузька". Загальна сума контрактів складає більше 4 млрд грн.

Перемогу в конкурсі здобуло Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання. Близько 30% загальної вартості проекту модернізації трьох компресорних станцій припадає на газотурбінні двигуни миколаївського держпідприємства "Зоря"-"Машпроект".

Обурені загрозою скасування держзамовлень працівники СМНВО можуть піти на КиївОбурені загрозою скасування держзамовлень працівники СМНВО можуть піти на КиївОбурені загрозою скасування держзамовлень працівники СМНВО можуть піти на Київ