ua en ru

Можливий розпад України стане найстрашнішим злочином проти суспільства, - Медведчук

У інтерв'ю "Ехо Москви" лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук зазначив підвищену загрозу розколу країни і підкреслив, що запобігти розпаду державу можна шляхом федералізації.

"В одних регіонах ті, хто сьогодні повстали і виступають у протестних акціях і маніфестаціях проти влади, захопили цю владу, а в інших - ні. І це теж свідчення того, що в Україні є розкол", - зазначив Медведчук.

Федеративний устрій, упевнений політик, міг би позбавити країну від нинішніх процесів дестабілізації та ескалації насильства. "Ми все одно рано чи пізно прийдемо до того, що будемо обговорювати, виробляти концепцію, а потім йти по шляху перетворення України у федеративну державу", - зазначив він.

"Я впевнений, що ми не допустимо розпаду і збережемо Україну як суверенну, територіально цілісну державу. І ті, хто сьогодні по одну сторону барикад, і ті, хто по інший бік, розуміють, що розпад країни стане найстрашнішим злочином і проти суспільства, і проти держави. А найголовніше - проти самих себе", - резюмував Медведчук.