ua en ru

Біля Севастополя сталася аварія з витоком нафтопродуктів в море

Біля Севастополя сталася аварія з витоком нафтопродуктів в море Фото: біля Севастополя сталася аварія з витоком нафтопродуктів в море

Кабмін підтримав пропозицію висловити ноту протесту уряду країни-агресора у зв'язку з інцидентом

У Чорному морі біля Севастополя (Крим) сталася аварія з витоком нафтопродуктів у море. Про це заявив глава Міністерства екології та природних ресурсів України Остап Семерак у Facebook.

"Регіональні підрозділи Мінприроди та ДСНС роблять все можливе для з'ясування ситуації, прогнозу наслідків, уникнення або мінімізації шкоди. На засіданні уряду сьогодні я проінформував про цю ситуацію, і звернувся до прем'єра з пропозицією висловити ноту протесту уряду країни-агресора, яка знищує український Крим. Кабінет міністрів України цю пропозицію підтримав. Робимо свою роботу і чекаємо на ноту МЗС", - написав він.


Як зазначають "Крим. Реалії", в акваторії анексованого Росією Севастополя, у прибережній смузі селища Любимівка, Північної сторони, Бельбека, Фіолента, Балаклави на поверхні моря спостерігається велика кількість мазуту - нафтопродукту важкої фракції.

"За інформацією представників Росприроднагляду в Криму, викид стався від одного з суден ще 8 травня. Тоді ж стали надходити повідомлення від жителів про забруднення акваторії та берега", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВР вимагає від РФ припинити порушення прав і свобод людини в Криму. Так, український парламент підтримав проект постанови №4476 "Про звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, світових лідерів і всіх членів міжнародного співтовариства щодо вшанування пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу і засудження порушень Російською Федерацією прав і свобод кримськотатарського народу".