ua en ru

Біля парламенту Грузії поліція застосувала сльозогінний газ проти мітингувальників

Біля парламенту Грузії поліція застосувала сльозогінний газ проти мітингувальників Фото: протести у Грузії (twitter.com/shaunwalker7)

Більшість протестуючих залишаються біля будівлі парламенту, хоча деякі пішли через впливу газу

Грузинська поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів, що зібралися в Тбілісі перед будівлею парламенту ввечері 20 червня. У деяких випадках були застосовані гумові кулі, передає РБК-Україна з посиланням на "Ехо Кавказу".

Наголошується, що у будівлі парламенту відбувалися сутички демонстрантів з поліцією. Остання стріляла гранатами зі сльозогінним газом.

Грузинські телеканали в прямому ефірі продемонстрували, як деякі учасники акції почали покидати місце мітингу, прикриваючи обличчя майками і хустинками. Є постраждалі, яким бригади швидкої допомоги надавали першу медичну допомогу на місці. Тих, кому потрібна госпіталізація, швидка почала відвозити в клініки.

Не дивлячись на це, все ж велика частина демонстрантів залишається на місці. Вони скандують "Ганьба!". Люди закликають до відповідальності уряд, вимагаючи також відставки голови парламенту, голови МВС та голови Служби державної безпеки.

Фото: протести у Грузії (1tv.ge)

Нагадаємо, як повідомляло раніше РБК-Україна, в Грузії демонстранти почали штурм будівлі грузинського парламенту. Тисячі людей вийшли на акції протесту через виступ російських політиків у парламенті Грузії. До протестувальників також приєдналися представники різних грузинських опозиційних партій.