ua en ru

Біля будинку Президента Кіпру Хрістофіаса виявлено вибуховий пристрій

Поліція Кіпру виявила 3 ​​кг вибухових речовин в безпосередній близькості від заміського будинку Президента республіки, передає Associated Press.

Як повідомили в прес-службі поліції, 3 кг тринітротолуолу були виявлені через дорогу приблизно в 500 м від будівлі резиденції Деметріса Хрістофіаса, що знаходиться в селі Келлакі поруч з містом Лімассол.

Вибухівка була залишена вранці 29 грудня: за словами очевидців, біля резиденції зупинилася машина без номерів, з якої вийшов чоловік і залишив пакет під деревом. Представники поліції повідомили, що даний вибуховий пристрій міг бути приведений в дію за допомогою мобільного телефону.

У правоохоронних органах журналістам повідомили, що Президент повинен був приїхати в свою резиденцію в суботу ввечері, проте в цілях безпеки йому запропонували поїхати в інший будинок.

Варто відзначити, що уряд Хрістофіаса вкрай непопулярний на Кіпрі через важку економічну ситуацію в країні. Передбачається, що замах на главу держави могли здійснити місцеві анархісти, незадоволені соціальною політикою Президента.

Читайте також: Україна розраховує на підтримку Кіпру в діалозі про безвізовий режим з ЄС, - Янукович