ua en ru

Біля будинку екс-міністра Злочевського вирубують державний ліс

Біля будинку екс-міністра Злочевського вирубують державний ліс Фото: Микола Злочевський (burisma.com)

Дерева зрубали не лише на приватній ділянці, але й на частині державного лісу

На території державного лісу в Хотянівці під Києвом біля одного з маєтків, які пов’язують з екс-міністром екології часів екс-президента Віктора Януковича Миколою Злочевським, вирубують дерева. Про це передає РБК-Україна з посиланням на розслідування програми "Схеми".

Як повідомляється, дерева зрубали не лише на приватній ділянці, але й на частині державного лісу, яка знаходиться ближче до водойми.

Головний лісник державного підприємства "Вищедубечанське лісове господарство" Анатолій Шиян заявив, що "нічого про це не знає".

Власником лісових ділянок, на яких стоять вищезгадані маєтки, є ТОВ "Великі ключі". Співзасновником цієї фірми раніше був особисто екс-міністр екології, нині ж частка Злочевського у ТОВ "Великі ключі" переоформлена на кіпрську компанію "Біртіліна Консалтінг ЛТД". Бенефіціарний власник - Андріа Тофаллі із Кіпру.

Однак, як зазначається у матеріалі, "Великі ключі", як і раніше, пов’язані із колишнім міністром екології керівником компанії Євгеном Марчевським, а контактна адреса фірми збігається з адресою іншої компанії, що напряму належить Злочевському.

Окрім того, телефон збігається з номером Валерія Ткача, через якого торгують взуттям в елітному магазині ZLOCCI, котрий також пов’язаний із родиною Злочевського.

Зазначається, що наразі потрапити на цю територію громадяни не можуть.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що американське видання BuzzFeed опублікувало список людей з оточення президента-втікача Віктора Януковича, які фігурують у розслідуванні Сполучених Штатів щодо відмивання грошей екс-президентом та його "родиною". Серед них, зокрема, є й Злочевський.

Також повідомлялося, що Вищий адміністративний суд України відмовив САП у скасуванні ліцензій на видобуток фірмам, пов'язаним із Злочевським.

Також повідомлялося, що Солом’янський районний суд Києва встановив для Національного антикорупційного бюро України строк у 2 місяці для завершення справи Миколи Злочевського.