ua en ru

Суд встановив для НАБУ строк у 2 місяці для завершення справи Злочевського

Суд встановив для НАБУ строк у 2 місяці для завершення справи Злочевського Фото: Микола Злочевський (burisma.com)

Зокрема, у вказаний період НАБУ має провести допит нардепа Тетяни Чорновол

Солом’янський районний суд Києва встановив для Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) строк у 2 місяці для завершення справи колишнього міністра екології Миколи Злочевського. Про це з посиланням на відповідну ухвалу суду повідомляє "Судовий репортер".

Як зазначається, у вказаний період НАБУ має провести допит нардепа Тетяни Чорновол, а також дослідити документи, які є в її розпорядженні та прийняття рішення про закінчення досудового розслідування.

Повідомляється, що Злочевський є фігурантом справи про використання чиновниками Міністерства екології та природних ресурсів України службового становища під час видачі спецдозволів на користування надрами. У серпні минулого року Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу за відсутністю складу злочину, але у червні поточного року справу було поновлено, оскільки не допитана заявник - нардеп Чорновол.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що американське видання BuzzFeed опублікувало список людей з оточення президента-втікача Віктора Януковича, які фігурують у розслідуванні Сполучених Штатів щодо відмивання грошей екс-президентом та його "родиною". Серед них, зокрема, є й Злочевський.

Також повідомлялося, що Вищий адміністративний суд України відмовив САП у скасуванні ліцензій на видобуток фірмам, пов'язаним із Злочевським.