ua en ru

Суд відмовив САП у скасуванні ліцензії фірмам Злочевського

Суд відмовив САП у скасуванні ліцензії фірмам Злочевського Фото: Микола Злочевський (burisma.com)

Підприємства Злочевського можуть продовжувати видобуток газу

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовив Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі (САП) скасування ліцензій на видобуток гпаза фірмам, пов'язаним з колишнім міністром екології Миколою Злочевським. Про це йдеться в постанові, опублікованому в судовому реєстрі 14 червня, повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що САП ще в серпні 2016 звернулася до Окружного адмінсуду Києва з позовом про скасування рішень щодо спецдозволів фірмі для роботи в Філіпповському родовищі в Івано-Франківській області. Однак суд першої інстанції та апеляційна інстанція залишили справу без розгляду. Тоді прокуратура, не погоджуючись з рішеннями, посилаючись на допущені судами порушення, подала касаційний позов.

Колегія суддів постановила, що рішення судів першої та апеляційної інстанцій є законними і не підлягають скасуванню. Переглянути рішення може Верховний суд України.

Нагадаємо, в квітні САП не змогла через суд анулювати дозволи на видобуток газу двом фірмам екс-міністра екології та природних ресурсів України Миколи Злочевського.