ua en ru

Займання Boeing 787 Dreamliner в аеропорту "Хітроу" не пов'язане з несправністю акумуляторів

Займання літака Boeing 787 Dreamliner ефіопської авіакомпанії не пов'язано з несправністю акумуляторних батарей повітряного судна, передає Reuters. До такого висновку прийшли фахівці, що розслідували інцидент, який стався 12 липня 2013 р. в лондонському аеропорту "Хітроу".

"Широке термічне пошкодження локалізовано у верхній задній частині фюзеляжу. Очевидно, що місце загоряння розташоване далеко від основного і допоміжного (APU) акумуляторів літака", - йдеться в офіційному висновку.

Компанія заявила, що продовжить експлуатацію всього парку літаків Boeing 787, наявних у її розпорядженні, незважаючи на те, що з'ясування причин пожежі займе ще кілька днів. "Немає жодної проблеми з безпекою польотів на літаках цієї моделі", - заявив виконавчий директор авіакомпанії Тевольде Гебремаріам.

Читайте також: Лондонський аеропорт "Хітроу" знову запрацював

Інвестори компанії Boeing мали всі підстави побоюватися того, що пожежа викликана конструктивним дефектом: новина про пожежу в "Хітроу" обрушила котирування компанії на 4,7%.

Ще на початку 2013 р. стало відомо про два інциденти, пов'язані з перегрівом акумуляторів в літаках цієї моделі. Один з літаків загорівся незабаром після посадки в міжнародному аеропорту Бостона 7 січня 2013 р. Після цього Федеральна авіаційна адміністрація США заборонила польоти п'ятдесяти 787-х до внесення змін у конструкцію акумуляторних батарей. Після того, як була посилена ізоляція і додана нова вентиляційна система, Boeing 787 знову піднявся в повітря.