ua en ru

Порушено кримінальну справу проти співробітників банків "Національний стандарт" і "Європейський" з приводу привласнення 444,19 млн грн

В СБУ в п'ятницю повідомили про порушення кримінальної справи за фактом привласнення 444,19 млн грн коштів Фонду гарантування внесків фізичних осіб (ФГВФО). Злочин був вчинения співробітниками банків "Національний стандарт" і "Європейський" за попередньою змовою". Згідно з ч. 5 ст. 191 КК, за це їм загрожує покарання у вигляді позбавлення свободи на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна, пише "Комерсант-Україна".

Слідчі СБУ виявили, що в 2009 році - за день до відкликання банківських ліцензій - банкіри відкрили 1339 поточних рахунків. "Частина громадян, в основному мешканці Черкаської і Донецької областей, були на орендованому транспорті доставлені в банк, де за матеріальну винагороду від 40 до 100 грн склали необхідні для відкриття рахунків документи, - стверджують в СБУ.- Решта громадян за матеріальну винагороду надала нотаріально завірену довіреність особам, які мали відношення до банків... для відкриття рахунків".