ua en ru

ВООЗ: у Польщі найгірша ситуація з рівнем забруднення повітря в Європі

ВООЗ: у Польщі найгірша ситуація з рівнем забруднення повітря в Європі Фото: у Польщі найгірша ситуація з рівнем забруднення повітря в Європі

7 польських міст потрапили в першу десятку населених пунктів з найвищим рівнем забруднення повітря

У Польщі найгірша ситуація з рівнем забруднення повітря серед усіх країн Європи. Про це йдеться в доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я, повідомляє "Польське радіо".

Як повідомляється, в першу десятку населених пунктів з найвищим рівнем забруднення повітря потрапили 7 польських міст: Живець, Пщина, Рибник, Водзислав-Сленський, Опочно, Суха-Бескидзка, Годув.


Крім того, у першу десятку потрапило і 3 болгарських міста, а 11 місце зайняв Краків.

Згідно з повідомленням, у звіті ВООЗ, який представляє результати вимірювань якості повітря в понад 3 тис. містах у 103 країнах, говориться, що забруднення повітря перевищує допустиму норму у 80% міст світу.

"Аналітики, в першу чергу, досліджували концентрацію зважених частинок РМ2,5 і PM10 в повітрі. Частинки РМ2,5 настільки маленькі, що без проблем проникають з легенів в кров'яну систему, тому люди, що піддаються дії високих концентрацій РМ2,5, мають більш високі ризики розвитку серцево-судинних захворювань і порушень обміну речовин", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більше 80% людей у світі, які живуть у містах, дихають забрудненим повітрям.