ua en ru

Війська ЗСУ в Криму в 2014 році були в бойовій готовності, - Ільїн

Війська ЗСУ в Криму в 2014 році були в бойовій готовності, - Ільїн Фото: колишній командувач ВМС України Юрій Ільїн (Юрій Ільїн)

Суд над Януковичем заслухав свідчення колишнього командувача ВМС України

Війська Збройних Сил України (ЗСУ) у Криму в 2014 році були готові виконувати бойові завдання в разі введення воєнного стану. Про це повідомив колишній командувач ВМС України Юрій Ільїн під час допиту у відеоконференції у справі про державну зраду Віктора Януковича, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за його словами, на території Криму були розміщені і підготовлені до застосування дві батальонно-тактичні групи, але тільки за умови введення воєнного стану.

"Що стосується заяв про нездатність військ, дислокованих у Криму, виконувати завдання. Я не згоден з цим. На території Криму було розміщено і підготовлено до застосування дві батальонно-тактичні групи, дислокувалися частини спеціального призначення, які могли виконувати завдання. Але тільки за умови введення воєнного стану",- заявив він.

Свідок також зазначив, що Чорноморський флот РФ займав у той момент нейтральну позицію.

"Також у нас були частини спецпризначення. Ми у своїх звітах зазначали, що Чорноморський флот займав тоді нейтральну позицію", - додав Ільїн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, на суді над Віктором Януковичем колишній командувач Військово-морських сил Сергій Гайдук підтвердив, що у лютому-березні 2014 року російські військові блокували українські військові частини.