ua en ru

Війна в Сирії: авіація РФ за добу знищила 10 об'єктів ІДІЛ

Війна в Сирії: авіація РФ за добу знищила 10 об'єктів ІДІЛ Фото: прес-служба Міноборони РФ

Міноборони Росії заявляє про нанесення значної шкоди інфраструктурі терористів

Російська авіагрупа в Сирії вчора, 3 жовтня, продовжила повітряні удари високоточними боєприпасами по об'єктах міжнародного терористичного угрупування "Ісламська держава". Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони РФ.

Так, авіація РФ за минулу добу здійснила 20 вильотів літаків Су-34, Су-24м і Су-25 з авіабази "Хмеймім", завдавши ударів по 10 об'єктах бандформувань ІДІЛ.

Зокрема, штурмовики Су-25 атакували табір підготовки терористів у районі Кесладжук (провінція Ідліб). В результаті удару знищено укриття бойовиків і майстерня з виготовлення саморобних вибухових пристроїв, у тому числі "поясів шахідів".

Також повідомляється, що бомбардувальники Су-24м і Су-34 завдали ударів по восьми об'єктах ІДІЛ в околицях Джіср-еш-Шугур (провінція Ідліб). Точковими ударами в цьому районі знищено три склади з боєприпасами, озброєнням і матеріальними запасами бандформувань. У результаті прямих влучень коректованих авіабомб КАБ-500 у ціль сталося загоряння і детонація боєприпасів, що зберігаються на них.

Із застосуванням бетонобійних авіабомб БЕТАБ-500 знищено чотири командних пункти загонів збройних формувань ІДІЛ, при цьому споруди, у яких знаходилися бойовики, повністю зруйновано. Крім того, в результаті удару по базі терористів знищено будови, у яких ховалися бойовики, а також склад з озброєнням і матеріальними запасами. Виведено з ладу п'ять одиниць бронетехніки.

За даними Міноборони РФ, літаки Су-24 і Су-25 завдали три послідовні удари по пункту управління і складу боєприпасів неподалік міста Маарет-Ен-Нууман, знищивши всі цілі.

Крім того, в околицях міста Ет-Табка провінції Ракка літаки Су-34 завдали удар коректованими авіабомбами КАБ-500 по центру спецпідготовки бойовиків ІДІЛ і складу озброєння, що знаходиться на його території. В результаті численних вибухів боєприпасів інфраструктуру центру підготовки терористів знищено.

За оцінкою Генштабу ЗС РФ, в результаті ударів російської авіації вдалося порушити систему управління і матеріально-технічного забезпечення ІДІЛ, а також завдати значної шкоди інфраструктурі, що використовувалася для підготовки терактів на території Сирії та Іраку.

Нагадаємо, 2 жовтня російська авіація здійснила понад 20 вильотів, завдавши ударів по дев'яти об'єктах "Ісламської держави".