ua en ru

Відновлення економіки Японії затягнеться якщо не відновити роботу АЕС

Міністр промисловості Японії Барні Каіеда заявив, що в цілому економіка Японії "більше постраждає", якщо компанії, особливо в західній частині Японії, не зможуть відновити роботу своїх ядерних реакторів, які в даний час зупинені для проведення регулярних оглядів громадськістю на предмет їх безпеки, повідомляє Associated Press.
Каіеда сказав, що все більше компаній збільшують виробництво продукції на заході Японії після землетрусу і ядерної кризи на електростанції "Фукусіма 1", що викликало побоювання виникнення дефіциту електроенергії на сході і північному сході Японії.
"Я сказав іншим міністрам, що зниження економічного зростання західного регіону через брак електроенергії буде мати великий вплив на відновлення після землетрусу і економіку Японії в цілому", - заявив Каіеда.
Нагадаємо, серед 54 комерційних ядерних реакторів Японії, більше 30 не працює через регулярних перевірок або були зупинені після березневої катастрофи, відповідно до рішення міністерств економіки, торгівлі і міністерства промисловості.