ua en ru

На відновлення ж/д шляхів на Донбасі необхідно близько 7 млрд гривень, - Кістіон

На відновлення ж/д шляхів на Донбасі необхідно близько 7 млрд гривень, - Кістіон Фото: віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон

В результаті бойових дій зруйновано понад 1 тис. об'єктів дорожньої інфраструктури

У результаті бойових дій на Сході України (АТО) пошкоджено або повністю зруйновано майже 2 тис. кілометрів залізничних шляхів і понад 1 тис. об'єктів транспортної інфраструктури. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон в інтерв'ю виданню "Голос України".

"Якщо говорити про залізничному транспорті, то в зоні проведення АТО понад 1000 об'єктів вимагають відновлення. У поточному році ми планує почати відновлення частини цих об'єктів на підконтрольній території Україні, що потребує орієнтовно понад 350 млн гривень", - сказав міністр.


За його словами, на відновлення зруйнованих і пошкоджених в результаті бойових дій залізничних шляхів в Луганській і Донецькій областях необхідно близько 7 млрд гривень.

"З дорогами теж непроста ситуація. У Донецькій і Луганській областях загальний обсяг руйнувань становить близько 2 тис. кілометрів. Орієнтовна сума коштів на відновлення вимірюється мільярдами. Це близько 7 млрд гривень", - повідомив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій області відновили залізничний перегін Микитівка-Майорск.