ua en ru

У Донецькій області відновили залізничний перегін Нікітовка-Майорськ

У Донецькій області відновили залізничний перегін Нікітовка-Майорськ Фото: на Донеччині відновили один із залізничних перегонів

Після майже двомісячної перерви на підконтрольну українській владі територію прибули перші 43 вагони з вугіллям

У Донецькій області після відновлення запустили в експлуатацію одну колію залізничного перегону Нікітовка-Майорськ, по якому продовжиться перевезення вугілля на територію, підконтрольну Україні. Про це повідомив прес-центр АТО у Facebook.

"На територію, підконтрольну українській владі, після майже двохмісячної перерви прибули перші 43 вагони з вугіллям для електростанцій України", - розповів перший заступник начальника дирекції Донецької філії Укрзалізниці Андрій Газізов.


Представник залізниці зазначив, що одразу після отримання перших повідомлень про пошкодження залізничних колій цієї ділянки залізниці, було розпочато переговорні процеси щодо відновлення залізничного сполучення між Нікітовкою та Майорськом.

Проте лише 13 липня на засіданні тристоронньої контактної групи у Мінську справа зрушила з місця.

"Зараз запрацювала одна відновлена залізнична колія, а це лише 30% від пропускної здатності перегону у нинішніх умовах. Необхідно відновити другу колію та тут повністю знищена контактна мережа, а її відновлення - складний проект, який потребує передусім припинення бойових дій у цьому районі", - зазначив Газізов.

поставки вугілля з ДонбасуФото: Україна поновила поставки вугілля по перегону "Нікітовка-Майорськ"

Також повідомляється, що після проходження першого потягу із вагонами з вугіллям і у зворотному напрямку пустих вагонів під завантаження, в ніч на 28 липня у цьому районі були зафіксовані нові обстріли із забороненого мінськими угодами озброєння.

Нагадаємо, на початку липня енергохолдинг ДТЕК констатував вкрай нестабільні поставки вугілля марки А з окупованих районів Донбасу.