ua en ru

Відновлення водопроводу в західній частині Донбасу оцінюється мінімум в 20 млн грн, - Тарута

Відновлення водопроводу в західній частині Донбасу, пошкодженого в результаті бойових дій, оцінюється мінімум в 20 млн грн.

Відновлення водопроводу в західній частині Донбасу, пошкодженого в результаті бойових дій, оцінюється мінімум в 20 млн грн. Про це заявив губернатор Донецької області Сергій Тарута перед розширеним засіданням Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наше завдання скрізь забезпечити поставку тепла і води. Але є проблема на західному Донбасі. По західній частині області у нас повністю зруйнований водопровід, тому жителі залишаються без води. Тому запуск опалювальної системи тут під загрозою. Ми попрацювали альтернативний варіант поставки через Карлівське водосховище, але повністю зруйнована система в районі Горлівки. Мінімальний бюджет для відновлення водопроводу - 20 млн грн", - заявив він.

Також він зазначив, що з учорашнього дня зберігається спокійна обстановка. "Вчора ще в 11:00 ранку були обстріли, але зараз спокійно. Війна війною, але відновлення триває", - додав він.

Нагадаємо, в РНБО заявили, що відновлювальні роботи на насосній станції в Донецьку можуть тривати до 2 тижнів.