ua en ru

Відновлення Кулика завадить об'єктивному розслідуванню його справи, - Transparency

Відновлення Кулика завадить об'єктивному розслідуванню його справи, - Transparency Фото: Костянтин Кулик

ТІ Україна засуджує поновлення на посаді прокурора, підозрюваного у корупції

Поновлення Костянтина Кулика на посаді військового прокурора сил АТО може бути серйозною перешкодою для проведення об’єктивного розслідування його справи. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Transparency International Україна.

"Transparency International Україна обурена рішенням Апеляційного суду Києва про поновлення на посаді військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, підозрюваного у корупції", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, ТІ Україна переконана, що людина, яка не пояснює походження своїх статків та може вносити недостовірні дані у декларацію, не може обіймати посаду військового прокурора антитерористичної операції та не гідна бути представником держави у суді, здійснювати процесуальне керівництво розслідування кримінальних справ та виконувати інші відповідальні повноваження від імені держави.

"ТІ Україна вважає, що поновлення Костянтина Кулика на роботі може бути серйозною перешкодою для проведення об’єктивного розслідування його справи. Ризики його впливу на свідків, підлеглих службовців та перебіг слідства після такого поновлення суттєво збільшуються. Також Кулик матиме можливість продовжувати таку діяльність, за яку його підозрюють в незаконному збагаченні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на думку організації, така ситуація є неприпустимою у країні, де влада декларує боротьбу з корупцією як основний пріоритет.

Нагадаємо, вчора Апеляційний суд міста Києва відновив Костянтина Кулика на посаді військового прокурора антитерористичної операції.