ua en ru

Відновлення газопостачання Університету митної справи неможливо через порушення законодавства

Відновлення газопостачання Університету митної справи неможливо через порушення законодавства Фото: опалювальний сезон (РБК-Україна)

Адміністрація навчального закладу брала на себе зобов’язання усунути наявні недоліки, проте обіцянок своїх не дотрималась

Подача газу до котелень Університету митної справи та фінансів неможлива через бездіяльність адміністрації навчального закладу. З 2013 року на чотирьох об’єктах ВНЗ зафіксовані численні порушення, які не усуваються роками. Газопостачання буде відновлене після отримання гарантій з боку Міністерства освіти України. Про це повідомляє прес-служба "Дніпрогаз".

Станом на 10 листопада 2017 року подача газу до чотирьох котелень Університету митної справи та фінансів не відновлена через неможливість безпечної й безаварійної експлуатації газового обладнання. На кожній з чотирьох котелень зафіксовано від 6 до 16 пунктів, що порушують чинне законодавство у газовій галузі.

Серед них: герметизація вводів підземних інженерних комунікацій, відсутність актів про перевірку та прочистку димових та вентиляційних каналів, актів готовності котелень, невиконання вимог щодо обладнання єдиного вузла обліку природного газу, а також невідповідність типорозміру лічильника газу потужності газоспоживаючого обладнання тощо.

"Про зауваження щодо роботи вузлів обліку природного газу та технічні порушення у роботі котелень, сформовані на підставі Кодексу ГРМ та Правил безпеки систем газопостачання, ректорат ВНЗ був повідомлений неодноразово, більш того, з ними погоджувався, - коментує помічник голови правління компанії Валерій Шарапов. – При проведенні перевірок технічного стану газового обладнання складалися акти із зазначенням відповідних порушень. У серпні поточного року керівництву вкотре були надіслані приписи із переліком порушень, які необхідно усунути до початку опалювального періоду 2017-2018 року та запуску котелень із дотриманням усіх вимог правил безпеки".

Адміністрація навчального закладу неодноразово зверталася до ПАТ "Дніпрогаз" з гарантійними листами та брала на себе зобов’язання усунути наявні недоліки, проте обіцянок своїх не дотрималась. Керівництво навчального закладу веде листування з ПАТ "Дніпрогаз", починаючи з серпня 2013 року. Однак суттєвих кроків для вирішення проблеми зроблено так і не було.

Тому розпочати опалювальний сезон у навчальних корпусах Університету митної справи та фінансів за адресами Крутогірний узвіз, 8, вул. В. Вернадського, 2/4, вул. Аржанова, 12 та вул. Ніренберга, 2 неможливо через недотримання вимог чинного законодавства України.

У ході переговорів з профспілковим та студентським активом Університету адміністрацією ПАТ "Дніпрогаз" було вирішено наступне: за наявності гарантійного листа від Міністерства освіти та науки про виділення коштів на усунення наявних зауважень і порушень у наступному фінансовому році до початку опалювального сезону 2018-2019 року буде розглянуто питання про відновлення подачі газу до котелень за вказаними адресами.