ua en ru

На відновлення будинків та установ Донецької обл. потрібно 3 млрд гривень, - Жебрівський

На відновлення будинків та установ Донецької обл. потрібно 3 млрд гривень, - Жебрівський Фото: Павло Жебрівський

У Донецькій області пошкоджено більше 10 тисяч житлових будинків

На відновлення житлових будинків, шкіл, дитячих садків і медичних установ на підконтрольній території Україні Донецької області потрібно близько 3 млрд гривень. Про це на своїй сторінці в Facebook написав глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"За майже три роки війни, тільки на території Донецької області, яку контролює українська влада, різного ступеня пошкоджень від російських обстрілу отримали 10 682 житлових будинки, 111 шкіл, 79 садів і 50 медичних установ. На їх відновлення і ремонт потрібно близько 3 млрд гривень. Я вже не кажу про об'єкти інфраструктури і масштаби руйнувань по лінії розмежування, і на тимчасово окупованій території Донецької області", - написав він.

Він також повідомив про зустріч з директором Керівної групи експертів щодо впровадження програми перетворень в Україні (STAIT) Інгрід Макдональд, а також представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Офісу Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA).

Сторони погодили пріоритети співпраці на цей рік. Зокрема, це відновлення приватних будинків, зруйнованих у результаті російської агресії; стабілізація комунального підприємства "Вода Донбасу"; допомога в оснащенні опорних шкіл.

Нагадаємо, за минулу добу, 3 квітня 2017 року, ситуація в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі загострилася, у результаті обстрілу загинули двоє військових, ще п'ятеро отримали поранення.