ua en ru

Вощевський доручив "Укравтодору" до кінця липня ліквідувати 1 млн кв. м ямковості на дорогах

Вощевський доручив "Укравтодору" до кінця липня ліквідувати 1 млн кв. м ямковості на дорогах Фото: Валерій Вощевський

На ремонт доріг Мінфін має виділити 300 млн. грн

Віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський доручив Державному агентству автомобільних доріг України ("Укравтодор") до кінця липня 2015 р. ліквідувати щонайменше мільйон квадратних метрів ямковості на українських дорогах. Таке рішення прийняте за результатами оперативної урядової наради в Кабінеті Міністрів, передає "Урядовий портал".

"Вимушений констатувати, що за останній час ямковість на автомобільних дорогах не зменшилася, а навпаки зросла до 5 млн кв. м, і це неприпустимо. Ставлю перед "Укравтодором" чітке завдання - ліквідувати щонайменше 1 млн. кв.м. ямковості до кінця цього місяця, по 100 тис. кв. м в день. Але ми всі розуміємо, що цього замало, ямковість досі перемагає Укравтодор! Без реальної реформи всієї системи будівництва та утримання автомобільних доріг ніяких відчутних змін автомобілісти не відчують", - наголосив Вощевський.

Як зазначається, Вощевський також доручив Міністерству фінансів забезпечити виділення необхідних коштів (йдеться про суму у 300 млн. грн.) на зазначені роботи, які передбачені у Державному бюджеті.

Повідомляється, що "Укравтодор" щоденно звітуватиме про виконання робіт з ремонту доріг.

"Вимагаю щоденного публічного звіту про обсяги виконаних ремонтних робіт. Винні у затягуванні процесу будуть притягнуті до відповідальності. Я також прошу представників громадянського суспільства взяти під свій контроль виконання цієї роботи та сигналізувати, якщо далі декларації намірів справа нікуди не посунеться", - зазначив Вощевський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін прийняв рішення про ліквідацію "Укравтодору".