ua en ru

Воркуту накрив снігопад

Воркуту накрив снігопад Фото: ВКонтакте /bnkomi

У місті відновлюють опалювальний сезон

У Росії на півночі Республіки Комі в місті Воркуті в ніч проти неділі несподівано випав сніг, передає "Коміінформ".

У зв'язку з похолоданням з опівночі 6 липня у місті розпочинається опалювальний сезон, повідомляє портал "Воркута-онлайн". При цьому жителі заполярного міста викладають фотографії засніжених вулиць у соцмережах.

Напередодні синоптики метеоцентру республіки прогнозували аномальне похолодання. За їхньою оцінкою, середня температура у вихідні нижче норми на 4-6 градусів.

Похолодання на північному заході і південному сході республіки викликало холодне арктичне повітря, що надходить з півночі. За даними BNKomi, холодна погода збережеться до кінця першої декади липня на всій території Комі.

Незвичайний снігопад вніс корективи в культурне життя міста, пише газета "Моя Воркута". Так, свято Івана Купала, намічене на 5 липня, довелося перенести, а "Заполярна велоніч" вийшла вкрай нечисленною - в акції взяли участь дев'ять велосипедистів, які не злякалися снігу та вітру.

Воркуту накрив снігопад

Фото: "ВКонтакте" /lelik1970

Воркуту накрив снігопад

Фото: "ВКонтакте" /Олексій Резніченко

Воркуту накрив снігопад

Фото: "ВКонтакте" /lelik1970

Воркута - місто за полярним колом на півночі Республіки Комі. Це третє за величиною місто в Заполяр'ї, де проживе близько 60 тисяч чоловік. Безморозний період складає всього близько 70 діб, тоді як тривалість зими становить до восьми місяців. За даними Wiki, середня температура в липні - 13 градусів за Цельсієм.

Відео: YouTube /Сфера Медіа

Нагадаємо, в середині березня у Криму спостерігалися сильні снігопади.