ua en ru

Питання звільнення Тимошенко вирішиться тільки тоді, коли вона почне виплату компенсації, - Чечетов

Питання звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко вирішиться тільки тоді, коли вона розпочне процес виплати компенсації. Про це сьогодні під час онлайн-конференції в РБК-Україна заявив народний депутат України, перший заступник голови депутатської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

Питання звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко вирішиться тільки тоді, коли вона розпочне процес виплати компенсації. Про це сьогодні під час онлайн-конференції в РБК-Україна заявив народний депутат України, перший заступник голови депутатської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов (на фото).

"У цій ситуації у Віктора Федоровича просто руки зв'язані. Я б сказав так, що ключ від звільнення Юлії Тимошенко знаходиться в руках Юлії Тимошенко. Тобто, якщо вона почне робити відповідні кроки, тоді з'являється можливість у Віктора Федоровича для реалізації його права, але поки - розпочни платити компенсуючі. Питання не стоїть, щоб всю суму, але почни процес! Але вона принципово не платить. Ось про що йде мова... З'явиться у Юлії Володимирівни реально бажання дати можливість Віктору Федоровичу скористатися його правом амністії, він зробить це, але поки її реальних кроків немає", - сказав Чечетов.

Також він наголосив, що, у разі відсутності зустрічних кроків з боку Тимошенко, рішення знайдено не буде.

"Якщо не буде зустрічних кроків Тимошенко, рішення не буде знайдено. Це звучить нормально, тому що ми граємо у правовому полі, тому йти свавільно... ми не хочемо, щоб нашими добрими намірами була вистелена дорога до пекла", - додав він.

Як повідомлялося раніше, Чечетов вважає, що невирішене питання звільнення екс-прем'єра Тимошенко ніяк не вплине на євроінтеграцію України.

Нагадаємо, Комітет міністрів Ради Європи 24-26 вересня розгляне справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко.