ua en ru

Збройні сили Туреччини приведені у вищий ступінь бойової готовності в очікуванні удару по Сирії

Збройні сили Туреччини приведені у вищий ступінь бойової готовності напередодні очікуваного удару по Сирії, повідомив міністр закордонних справ країни Ахмет Давутоглу, передає Reuters.

"Ми знаходимося в стані боєготовності. Туреччина вживатиме всі необхідні заходи, відстоюючи свої стратегічні інтереси на Близькому Сході", - сказав він, підкресливши, що у вирішенні сирійського конфлікту можливі всі варіанти дій.

Останнім часом вірогідність військового втручання західних сил в сирійський конфлікт різко зросла. Ряд країн, зокрема США, Франція і Великобританія, посилили свою риторику щодо режиму президента Башара Асада після повідомлення про застосування в передмістях Дамаска хімічної зброї, в результаті чого нібито загинули більше тисячі мирних жителів. Західні країни також наголосили, що в разі необхідності рішення про військове втручання може бути прийнято і без схвалення Ради Безпеки ООН, де проти подібних кроків висловлюються Росія і Китай. Як заявляють джерела, ракетні удари по сирійським урядовим військам можуть початися вже 29 серпня 2013 р.

Влада Сирії, у свою чергу, категорично відкинула свою причетність до події із застосуванням нервовопаралітичного газу. Пізніше уряд країни заявив, що опозиція сама організувала хімудар як "операцію під чужим прапором".

Раніше повідомлялося, що уряд Ізраїлю розпорядився почати часткову мобілізацію резервних військ в очікуванні можливого нападу з боку Сирії.