ua en ru

Збройні сили Туреччини почали операцію в північному Іраку у відповідь на атаку курдських сепаратистів

Збройні сили Туреччини за підтримки військово-повітряних сил почали військову операцію в північному Іраку у відповідь на напад курдських сепаратистів на турецькі військові пости. Така інформація була обнародувана турецьким телебаченням, передає Al Jazeera.

Представники Міністерства закордонних справ Туреччини також повідомили, що глава відомства Ахмет Давутоглу скасував офіційний візит до Сербії у зв'язку з нападом на турецьких солдатів.

Нагадаємо, курдські сепаратисти сьогодні вранці атакували декілька військових постів на південному сході Туреччини. В результаті більше 20 солдатів турецької армії було вбито.

Курдська робоча партія (КРП) - одна з радикальних організацій, яка добивається створення незалежної держави - Курдистану - на територіях Туреччини, Іраку, Ірану і Сирії. Незважаючи на те, що число курдів у всьому світі складає до 40 млн, цей народ ніколи не мав власної держави. За підрахунками експертів, втрати турецької армії і сепаратистів, починаючи з 1984 р., складають близько 45 тис. осіб.