ua en ru

У Волинській області керівника суду затримали на хабарі

У Волинській області керівника суду затримали на хабарі Фото: у Волинській області на хабарі викрили керівника суду (npu.gov.ua)

Фігуранти справи - рідні брати - одержали 3600 доларів

У Волинській області поліція та прокуратура викрили одного з керівників суду та адвоката на хабарі. Про це повідомляє прес-служба поліції.

Зазначається, що фігуранти справи - рідні брати. Вони одержали 3600 доларів за ухвалення замовних судових рішень. Так, адвокат у змові зі своїм братом, одним із керівників окружного адміністративного суду, організували злочинну схему по прийняттю замовних судових рішень.

"В межах провадження оперативники управління захисту економіки у Волинській області Нацполіції, слідчі прокуратури Волинської області за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) задокументували факт вимагання та отримання фігурантами справи неправомірної вигоди. За те, щоб суддя даного суду прийняв рішення на користь заявника по адміністративному позову, вимагали хабар у розмірі 3600 доларів", - йдеться у повідомленні.

У Волинській області керівника суду затримали на хабаріУ Волинській області керівника суду затримали на хабаріУ Волинській області керівника суду затримали на хабарі

Фото: у Волинській області на хабарі викрили керівника суду (npu.gov.ua)

У п'ятницю, 23 лютого, у ході невідкладних слідчих дій у приміщенні суду було виявлено частину одержаних коштів. Наразі проводяться процесуальні заходи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суддя, який пропонував хабар керівнику САП Назару Холодницькому в 50 тис. доларів, повернувся до виконання своїх обов'язків у Кіровському районному суді Дніпра.