ua en ru

На Волині СБУ припинила переправлення нелегалів до країн Євросоюзу

На Волині СБУ припинила переправлення нелегалів до країн Євросоюзу Фото: СБУ (oda.zt.gov.ua.)

Перевіряється інформація щодо причетності до злочинної схеми начальника районного підрозділу міграційної служби

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою припинили незаконне переправлення нелегалів до країн Євросоюзу. Про це повыдомив прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що група мешканців Волині організувала протиправний механізм з нелегального перетину державного кордону України. Ділки виготовляли фальшиві документи та печатки, необхідні для виїзду громадян до європейських країн", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків за місцем проживання та роботи фігурантів справи правоохоронці виявили документацію, яка доводить проведення незаконних дій та вилучили фіктивні печатки і незаповнені бланки державних та банківських установ, приватних підприємств, а також паспорти громадян України із залишками відбитків фіктивних штампів про реєстрацію.

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України двох учасників групи затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Затриманим оголошено про підозру у скоєні злочину.

Наразі перевіряється інформація щодо причетності до злочинної схеми начальника районного підрозділу міграційної служби та голови сільської ради одного з районів області.

Нагадаємо, прикордонники Одеського загону в пункті пропуску "Іллічівськ Рибний порт" під час оформлення теплоходу "Сі Партнер", який прибув із Туреччини, затримали двох нелегальних мігрантів.