ua en ru

На Волині копачі бурштину перекрили трасу на Варшаву

На Волині копачі бурштину перекрили трасу на Варшаву Фото: На Волині копачі бурштину перекрили трасу на Варшаву

Конфлікт виник між місцевими мешканцями і бурштинокопачами, які прибули з Рівненської області

Копачі бурштину сьогодні, 23 вересня, зібралися біля одного з блокпостів міліції біля села Костюхнівка Волинської області та перекривають дорогу до Варшави (Польша) з вимогою пустити їх на місця незаконного видобутку каменю. Про це пише Громадське.Волинь.

Так, згідно з інформацією видання, конфлікт фактично виник між місцевими мешканцями і бурштинокопачами, які прибули з Рівненщини. Правоохоронці встановили блокпост біля села Лісове і перевіряють усі авто, що рухаються в напрямку лісу на предмет знарядь для видобутку каміння.

Окрім того, журналістка Інна Білецька на своїй сторінці в Facebook написала, що наразі копачі бурштину намагаються "викурити" силовиків димом та не пропускають міліцейські авто.

"Копачів вигнали з родовищ. Міліціонери стоять на блокпостах, не пускають старателів на родовища. Старателі не випускають міліцейські машини і викурюють нацгвардійців димом. Схоже, понеслася...щойно перекрили Варшавку", - повідомила вона.

Волинь. Маневицький район. Копачів вигнали з родовищ. Міліціонери стоїть на блокпостах, не пускають стрателів на родовищ...

Posted by Інна Білецька on 22 вересня 2015 р.

Також повідомляється, що відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

На Волині копачі бурштину перекрили трасу на Варшаву

Фото: На Волині копачі бурштину перекрили трасу на Варшаву

На Волині копачі бурштину перекрили трасу на Варшаву

Фото: На Волині копачі бурштину перекрили трасу на Варшаву

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з міліцією вилучили у Рівненській обл. понад 24 кг бурштину на суму понад 1 млн грн.