ua en ru

"Волиньгаз Збут": споживачі можуть купити газ на всю зиму за літньою ціною

"Волиньгаз Збут": споживачі можуть купити газ на всю зиму за літньою ціною Ілюстративне фото (Віталій Носач/РБК-Україна)

Ціна газу для такого запасу зафіксована на літньому рівні - 5 995,53 грн за 1000 куб. м

Уперше споживачі газу мають можливість закупити свій персональний резерв газу на весь опалювальний сезон. Ціна газу для такого запасу зафіксована на літньому рівні - 5 995,53 грн за 1000 куб. м. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на на прес-службу компанії "Волиньгаз Збут".

Акція "Твоя енергонезалежність" стартувала напередодні Дня Незалежності - 23 серпня і триватиме лише місяць, до 25 вересня.

Оформити покупку можна за допомогою Особистого кабінету на сайті 104.ua або в своєму Центрі обслуговування клієнтів газової компанії.

Максимальний обсяг закупівлі газу при цьому обмежений: 25 тис. куб. м на одне домогосподарство. Гарантом збереження запасів газу та стабільної ціни на нього є НАК "Нафтогаз України". У НАК "Нафтогаз України" відзначають, що акція "Твоя енергонезалежність" дозволить споживачам до 25% скоротити витрати на газ в опалювальний період.

Зараз ціни на газ для населення знаходяться на мінімальному рівні з початку року. Таке сезонне коливання цін є звичайним для ринку газу, коли влітку вони знижуються, а взимку ростуть слідом за збільшенням попиту на паливо.

Запас газу можна придбати за літньою ціною - 5 995,53 грн за 1000 куб.м. У ціні не враховані послуги за доставку газу, які змінюються у залежності від регіону. Взяти участь в акції може будь-який споживач газу, в якого немає боргів за цей енергоносій. Оформити та оплатити покупку можна буде онлайн - в Особистому кабінеті на 104.ua або в ЦОК: досить мати при собі паспорт, актуальні показання лічильника газу та внести 100% оплату за куплений запас газу. На Волині 4 Центри обслуговування клієнтів: м.Луцьк, просп. Молоді, 14 А, смт. Ратне, вул. Газіна, 20, м.Камінь-Каширський, вул.Хотешівська, 9, м.Ковель, вул.С.Бандери, 34А.

"Використовувати газ, придбаний у рамках акції "Твоя енергонезалежність", можна буде з 1 жовтня 2019 року до 31 березня 2020 року. З цієї дати НАК "Нафтогаз України" доставляє учасникам акції газ із резервних обсягів за акційною ціною. Розмір економії при цьому буде залежати від поточних цін", - зазначив директор ТОВ "Волиньгаз Збут" Микола Тищук.

Якщо куплений резерв газу буде витрачено до 1 квітня 2020 року, споживач зможе отримати газ на загальних умовах - за ціною ПСО, що діє на той час. Споживачі, які до 1 квітня 2020 року не використають передплачений газ, можуть скористатись залишком коштів. Також залишок коштів можна використати в випадках, коли ціна ПСО на газ буде нижче, ніж ціна акції.