ua en ru

Volkswagen співпрацював з військовою диктатурою Бразилії у 1964-1985 роках, - розслідування

Volkswagen співпрацював з військовою диктатурою Бразилії у 1964-1985 роках, - розслідування Фото: Volkswagen співпрацював з диктатурою в Бразилії (European Union 2015 - European Parliament)

Кілька співробітників були арештовані в 1972 році за вказівкою керівництва компанії

Бразильський підрозділ автомобілебудівного концерну Volkswagen Volkswagen do Brasil співпрацювала з органами безпеки військової диктатури, яка правила Бразилією в 1964-1985 роках. Про це повідомляє німецька газета Süddeutsche Zeitung.

Згідно з повідомленням, газета взяла участь у дослідженні, в ході якого експерти вивчили архіви політичної поліції Бразилії, звіти Міністерства закордонних справ та внутрішні документи Volkswagen.

За даними видання, керівництво Volkswagen do Brasil стежило за політичними переконаннями працівників компанії і передавало інформацію про них владі. В результаті тільки в 1972 році за участю охорони заводу були арештовані як мінімум шестеро співробітників.

Раніше концерн вже звинувачували у співпраці з військовим режимом в Бразилії, пише газета, в тому числі у складанні чорних списків співробітників. У зв'язку з цим компанія в 2016 році доручила незалежного історику Крістоферу Копперу з Білефельдського університету провести власне розслідування, результати якого, як очікується, будуть представлені в поточному році.

"Ми хотіли б дочекатися остаточного звіту, перш ніж докладно говорити про це, і повідомити про вжиті заходи", - заявили представники концерну, пише Süddeutsche Zeitung.

Нагадаємо, проти глави Volkswagen розпочато розслідування у справі про "дизельний скандал".