ua en ru

Volkswagen побудує новий автомобільний завод у Китаї, проінвестувавши в проект 224 млн дол

Німецький автоконцерн Volkswagen побудує новий автомобільний завод у м. Урумчі, столиці Синьцзян-Уйгурського автономного району на північному заході Китаю, йдеться у прес-релізі компанії. Завод буде побудований в рамках спільного підприємства (СП) з китайською державною автомобілебудівної компанією SAIC Motor Corp. Очікується, що завод, який планується ввести в експлуатацію в 2015 р., буде випускати до 50 тис. автомобілів щорічно.

Також Volkswagen планує надавати підтримку автомобільним постачальників у розвитку бізнесу в регіоні. У цьому ключі компанія не виключає створення в Китаї власного навчального центру.

Крім того, згідно з повідомленням Volkswagen, компанія підписала меморандум про взаєморозуміння з китайською автомобільною корпорацією China First Automobile Group (FAW) про продовження співробітництва в рамках СП ще на 25 років. СП між FAW і Volkswagen, створене в 1991 р., володіє складальними заводами в містах Чанчунь, Ченду і Далянь.

Volkswagen Group є одним з найбільших світових автовиробників. Компанія випускає автомобілі під брендами Volkswagen, Audi, Seat, Skoda. За підсумками 2011 р. Volkswagen вийшов на друге місце в світі з продажу автомобілів, поступаючись лише американської General Motors. Китай є найбільшою торговим майданчиком для Volkswagen: за підсумками 2012 р. там було продано 2,26 млрд автомобілів, в I кварталі 2012 р. - більше 663 млн.

Розширення бізнесу Volkswagen в Китаї вписується в загальну тенденцію, в рамках якої світові автовиробники активно освоюють авторинок Піднебесної. Нагадаємо, раніше сьогодні стало відомо, що виробництво своїх автомобілів у Китаї відкриває японська компанія Honda. У будівництво нових заводів, яке почнеться вже в 2014 р., автовиробник планує вкласти 560 млн дол. Зведення заводів почнеться в кінці поточного року, і вже в 2014 р. підприємства повинні запустити конвеєри. Нові заводи спочатку будуть випускати по 120 тис. автомобілів в рік, а згодом ця цифра буде збільшена до 240 тис. машин.

Сьогодні ж про створення спільного складального підприємства в Китаї оголосили французька Renault і китайська автомобілебудівна компанія Dongfeng. Імовірно, потужність нового заводу складе 200-300 тис. автомобілів на рік. За попередніми даними, на заводі будуть вироблятися легкові автомобілі та автомобілі типу SUV.

Минулого тижня також стало відомо, що виробництво автомобілів у Піднебесній планує запустити автобренд класу люкс Infiniti, що належить японській компанії Nissan Motor. Автомобілі двох моделей будуть випускатися на заводах, що належать спільному підприємству Nissan і китайської автомобілебудівної компанії Dongfeng Motor Co., починаючи з 2014 р. Сьогодні стало відомо, що Французький автовиробник Renault і китайська автомобілебудівна компанія Dongfeng домовилися про створення спільного складального підприємства в Китаї.