ua en ru

Renault і Dongfeng домовилися про створення спільного складального підприємства в КНР

Французький автовиробник Renault і китайська автомобілебудівна компанія Dongfeng домовилися про створення спільного складального підприємства в Китаї, передає Reuters. За словами директора підрозділу Renault в Китаї Кацумі Накамури, потужність складального заводу складе 200-300 тис. автомобілів в рік.

Накамура також повідомив, що спочатку завод буде виробляти одну модель автомобіля і поступово стане нарощувати потужності. Точну дату початку роботи СП Накамура не повідомив. До остаточного вступу угоди в силу компаніям доведеться прийти до остаточної угоди і представити її на розгляд уряду Китаю.

За даними джерел, на заводі будуть проводитися легкові автомобілі та автомобілі типу SUV ("паркетні позашляховики").

Варто відзначити, що китайська Dongfeng вже займається виробництвом автомобілів в рамках СП з японським автовиробником Nissan. У 1999 р. Renault і Nissan створили стратегічний альянс, в рамках якого Renault володіє 43,4% акцій Nissan, а Nissan - 15% акцій Renault.

Французький автоконцерн Renault є одним з провідних європейських автовиробників. Концерн продає автомобілі під марками Renault, Dacia і Renault Samsung Motors, на "рідний" бренд припадає 83% продажів. Renault контролює корейську компанію Samsung Motors і румунську Dacia, володіє 30% компанії Daimler і 20,5% шведської Volvo AB.