ua en ru

Volkswagen планує до 2018 р. збільшити випуск автомобілів у Китаї з 2,6 млн до 4 млн

Volkswagen має намір розширити виробництво в Китаї, збільшивши річний випуск автомобілів у КНР з 2,6 млн до 4 млн до 2018 р., про це йдеться в річному звіті компанії за 2012 р., опублікованому сьогодні.

У майбутні роки концерн планує побудувати в Китаї 7 заводів з виробництва автомобілів і автокомпонентів. У тому числі наглядова рада Volkswagen нещодавно ухвалила рішення про будівництво в Китаї нового складального заводу потужністю випуску до 300 тис. автомобілів на рік. Завод почне роботу в 2016 р. В даний час Volkswagen має 12 заводів в Китаї.

В 2012 р. Volkswagen виробив на своїх підприємствах у Китаї понад 2,6 млн автомобілів, збільшивши показник порівняно з 2011 р. на 20%.

До 2018 р. в Китаї буде вироблятися 4 млн автомобілів на рік у зв'язку з планами Volkswagen про будівництво ще семи заводів.

У своїй стратегії Volkswagen робить ставку на економічне зростання країн БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай) і США, пов'язане зі зростанням попиту на автомобілі класу "люкс", що допомогло б компанії впоратися з наслідками європейської рецесії.

До 2018 р. Volkswagen планує випередити таких великих виробників, як Toyota Motor і General Motors, і стати лідером ринку.

Volkswagen Group є одним з найбільших світових автовиробників. Компанія випускає автомобілі під брендами Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, а також під люксовими брендами Bugatti та Bentley. У 2009 р. Volkswagen купив 49% акцій компанії Porsсhe. За підсумками 2011 р. Volkswagen вийшов на друге місце в світі за продажами автомобілів, поступаючись лише американській General Motors.

Читайте також: Volkswagen закінчив 2012 р. з 21,72 млрд євро чистого прибутку