ua en ru

Волкер застеріг Україну від політизації справи Манафорта

Волкер застеріг Україну від політизації справи Манафорта Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

Волкер закликав розрізняти внутрішню та міжнародну політику США

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер застеріг Україну від політизації справи екс-керівника передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта. Про це він заявив в інтерв'ю "Голосу Америки".

За словами Волкера, справа Манафорта в Україні політизується і це викликає занепокоєння.

"Це питання (справа Манафорта, - ред.) використовується в політичних дискусіях в Україні, критикують окремих осіб, а не йдеться про стан верховенства права зараз і на той час", - заявив Волкер.

Крім того, Волкер закликав розрізняти внутрішню та міжнародну політику США.

"Не варто плутати внутрішню політику США з міжнародною. Існує внутрішньополітичне питання про політичну роль Манафорта. Йому було винесено вирок з банківського шахрайства та ухиляння. Це економічні злочини вчинені ним задовго до того, як він почав відігравати роль в політичній кампанії Дональда Трампа", - зазначив Волкер, додавши, що увага ЗМІ до справи Манафорта прикута оскільки він очолював передвиборчу кампанію Трампа і "це питання стало зручною нагодою для дискусій в США".

Разом з тим, за слвоами Волкера, справа Манафорта стала проявом верховенства права в США.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що новий суд проти Манафорта стосуватиметься лобістської діяльності, за яку йому платили українські політики. Судовий розгляд має розпочатись 17 вересня у Вашингтоні. Сторона обвинувачення планує надати 1,5 тис. доказів у новій справі.

Зазначимо, раніше журі присяжних у судовому процесі одноголосно визнало Манафорта винним у податковому шахрайстві, порушенні банківського законодавства та приховуванні закордонних рахунків.

Крім того, Манафорт є фігурантом ще одного процесу у Вашингтоні, він звинувачується у відмиванні грошей, перешкоді правосуддю та відмові в реєстрації іноземного агента.

Відзначимо, раніше повідомлялося, що Манафорт в 2012-2013 роках отримав 17 млн доларів від української Партії регіонів. Його фірмі платили за роботу в інтересах партії, зокрема, за її передвиборчу програму.