ua en ru

Екс-глава штабу Трампа Манафорт отримав від Партії регіонів 17 млн доларів

Екс-глава штабу Трампа Манафорт отримав від Партії регіонів 17 млн доларів Фото: Пол Манафорт таки працював на ПР (facebook.com/Paul-Manafort)

Фірма Пола Манафорта, наприклад, писала передвиборчу програму для партії Януковича

Колишній керівник передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт у 2012-2013 роках отримав 17 млн ​​доларів від української Партії регіонів. Його фірмі платили за роботу в інтересах партії, зокрема за її передвиборчу програму, передає ВВС.

Як зазначено, про те, що Манафорт отримував гроші за роботу для партії колишнього президента України Віктора Януковича, з'ясувалося з документів, які американець подав у мін'юст США у рамках закону про реєстрацію іноземних агентів.

Зокрема консалтинговій фірмі екс-глави передвиборного штабу Трампа довелося зареєструватися іноземним агентом через роботу на українську партію. Відповідно до Акту про реєстрацію іноземних агентів (FARA), громадяни та юридичні особи США зобов'язані реєструватися іноземними агентами, якщо працюють в інтересах зарубіжних урядів. Відмова від реєстрації може переслідуватися в кримінальному порядку.

"Із заповненої форми, яку подав до мін'юсту Манафорт, випливає, що в 2012-2013 роках його фірма, наприклад, писала передвиборчу програму для Партії регіонів, реалізовувала стратегію виборчої кампанії, розробляла партійну платформу і проводила міжнародне спостереження за виборами. Відзначається, що угоду фірма укладала з виконуючим обов'язки голови Партії регіонів Володимиром Рибаком - з 2012 по 2014 рік голова Верховної ради України", - йдеться в повідомленні.

В анкеті, поданій до мін'юсту, метою роботи фірми Манафорта на Партію регіонів в 2013-2014 роках називається "децентралізація влади з передачею максимальних повноважень регіонам, будівництво політичної партії західного зразка і перетворення України в найбільш привабливу для інвестицій державу в регіоні".

"Компанія отримала від української партії 17 млн ​​доларів. На консультантів, роботу опитувальних агентств та інші послуги фірма Манафорта витратила понад 4 млн доларів, в тому числі на роз'їзди і подорожі - 2,1 млн доларів", - йдеться в анкеті екс-радника Трампа.

Нагадаємо, раніше керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України (САП) Назар Холодницький заявив, що у відомства немає доказів причетності Пола Манафорта до "амбарної книги" Партії регіонів.