ua en ru

Волкер: відсутність прогресу по Криму не має означати його відсутність в інших питаннях

Волкер: відсутність прогресу по Криму не має означати його відсутність в інших питаннях Фото: Курт Волкер (flickr.com/nato)

Волкер наголосив, що США за жодних умов не визнають насильницького захоплення території

Відсутність прогресу по Криму не має означати його відсутність в інших питаннях. Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю "112 Україна".

За словами Волкера, США не визнають анексії Криму Росією.

"Ми за жодних умов не визнаємо насильницького захоплення території. І я хочу звернути увагу, що відсутність прогресу в питанні Криму не має означати відсутність прогресу в інших питаннях", - зазначив він.

Крім того, він додав, що США ніколи не погодяться з тим, що одна держава може вторгнутися до іншої та просто силоміць захопити території.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами Волкера, президенту Російської Федерації Володимиру Путіну не потрібен Донбас. Тому, на його думку, є суттєві причини для того, щоб РФ хотіла вирішити проблему Донбасу.

Додамо, Волкер також заявляв, що Путін створив дуже потужний авторитарний режим і потребує влади, щоб впливати за межами РФ. Волкер вважає, що це головне, чого хоче Путін.

Крім того, Волкер зазначав, що Російська Федерація дійсно думає, що має право вирішувати, кому керувати Україною.