ua en ru

Волкер: є суттєві причини для того, щоб РФ хотіла вирішити проблему Донбасу

Волкер: є суттєві причини для того, щоб РФ хотіла вирішити проблему Донбасу Фото: Курт Волкер (РБК-Україна)

Волкер також зазначив, що нікому не потрібна війна з Путіним

Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер вважає, що є суттєві причини для того, щоб Російська Федерація (РФ) хотіла вирішити проблему Донбасу. Про це він заявив в інтерв'ю "112 Україна".

За словами Волкера, США дуже сильно турбує питання України.

"Ми робимо все можливе, щоб запрацювали сильні демократичні інститути, економіка, безпека. І чим голосніші будуть успіхи, тим більше шансів на реінтеграцію окупованих територій. Нікому не потрібна війна з Путіним", - зазначив він.

Разом з тим, він додав, що ніхто не хоче конфлікту з Росією.

"Йому (Путіну, - ред.) не потрібен Донбас. Там помирають російські солдати, Росія зазнає санкцій, з Росією порвали зв'язки українці. Це шкодить Росії. Таким чином, є суттєві причини для того, щоб Москва хотіла вирішити проблему Донбасу", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що прогрес у переговорах з мирного врегулювання на Донбасі на даний момент залежить від Російської Федерації.

Крім того, волкер заявляв, що український уряд робить недостатньо для співвітчизників, які живуть на контрольованих терористичними угрупуваннями "ДНР" та "ЛНР" територіях.