ua en ru

На вокзалі у Києві розпочалася реконструкція платформи, з якої курсуватимуть експреси в "Бориспіль"

На вокзалі у Києві розпочалася реконструкція платформи, з якої курсуватимуть експреси в "Бориспіль" Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Перший експрес у "Бориспіль" вийде на маршрут у 2018 році

На Центральному залізничному вокзалі у Києві розпочалася реконструкція платформи, з якої курсуватимуть експреси в Міжнародний аеропорт "Бориспіль". Про це у Facebook повідомив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

Як повідомив Кравцов, УЗ підготувала 5 рейкових автобусів, які будуть курсувати з Центрального залізничного вокзалу до аеропорту "Бориспіль", їх залишилось лише пофарбувати та облаштувати інтер’єр салону. За слвоами глави УЗ, у кожному рейковому автобусі планується розмістити до 90 сидінь.

"На вокзалі розпочалася реконструкція платформи 14 колії, з якої відправлятимуться експреси до аеропорту. Перший поїзд, як і обіцяли, вийде на маршрут вже цього року", - написав він.

Важливе питання – що за рухомий склад буде курсувати з Центрального залізничного вокзалу до Міжнародний аеропорт "Бориспіль". Днями привели до ладу 5 автобусів виробництва фірми Pesa Bydgoszcz SA. Їх залишилось лише пофарбувати та облаштувати інтер’єр салону. Ремонт робили, як і водиться, власними силами, у локомотивному депо «Гречани». У кожному рейковому автобусі планується розмістити до 90 сидінь. Ще з важливого – на вокзалі розпочалася реконструкція платформи 14 колії, з якої відправлятимуться експреси до аеропорту. Перший поїзд, як і обіцяли, вийде на маршрут вже цього року. Volodymyr Groysman

Опубліковано Євгеном Кравцовим Неділя, 23 вересня 2018 р.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що орієнтовна вартість квитка прямого залізничного сполучення між головним вокзалом та аеропортом "Бориспіль" складатиме 80 гривень.

Крім того, повідомлялося, що Міністерство інфраструктури України очікує на запуск залізничної гілки до міжнародного аеропорту "Бориспіль" на початку грудня 2018 року.