ua en ru

Особам, що воювали проти сил АТО в 2014, не видають "посвідчення учасника бойових дій", - ГУР

Особам, що воювали проти сил АТО в 2014, не видають "посвідчення учасника бойових дій", - ГУР Фото: війна на Донбасі (mil.gov.ua)

Поширюється невдоволення діями командування російських окупаційних військ

Особам, що залучалися до ведення бойових дій проти сил антитерористичної операції (АТО) у 2014 році, не видають “посвідчення учасника бойових дій”. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Між військовослужбовцями з’єднань і частин 1 та 2 АК поширюється невдоволення діями командування російських окупаційних військ, що насамперед викликано черговими спробами приховування участі у бойових діях громадян РФ (відсутністю відповідних пільг) та поборами грошового забезпечення. Так, особам, що залучалися до ведення бойових дій проти сил АТО у 2014 році, не видають “посвідчення учасника бойових дій” для приховування факту їх участі у збройному конфлікті на тимчасово окупованих територіях Сходу України", - вказано у повідомленні розвідки.

Крім того, встановлено, що під час перевірки з’єднань та частин 1, 2 АК комісією Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ офіцери 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) здавали власні кошти на “організацію відпочинку” членів комісії.

Обстановка на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей станом на 17 липня Між військовослужбовц...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 17 липня 2017 р.

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що на Донбасі між військовими Російської Федерації відбулася бійка на етнічній основі, в результаті чого є поранені.