ua en ru

Військовий суд РФ 24 серпня відбере присяжних у справі про вбивство Нємцова

Військовий суд РФ 24 серпня відбере присяжних у справі про вбивство Нємцова Фото: відбір колегії присяжних у справі про вбивство Нємцова пройде в закритому режимі

Державне обвинувачення по даній справі будуть представляти прокурори Олексій Львович і Марія Семененко

Московський окружний військовий суд (МОВС) в середу, 24 серпня, відбере колегію присяжних засідателів у справі про вбивство політика Бориса Нємцова. Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на прес-службу суду.

"Згідно із законом, відбір колегії присяжних пройде в закритому режимі", - повідомили в суді.

Також повідомляється, що державне обвинувачення по даній справі будуть представляти прокурори Олексій Львович і Марія Семененко, яка, зокрема, "успішно підтримувала державне обвинувачення по ряду складних і резонансних кримінальних справ з участю присяжних".


Борис Нємцов був убитий 27 лютого 2015 року в центрі Москви. В результаті розслідування на лаві підсудних опинилися п'ять передбачуваних виконавців злочину: Заур Дадаєв, Анзор і Шадід Губашеви, Тамерлан Ескерханов і Хамзат Баха.

Як повідомляє агентство, в залежності від ролі і міри участі вони звинувачуються в скоєнні злочинів, передбачених п. п. "ж, з" ч. 2 ст. 105 КК РФ ("Вбивство, вчинене організованою групою за наймом") і ч. 3 ст. 222 КК РФ ("Незаконні придбання, передача, зберігання, перевезення і носіння вогнепальної зброї і боєприпасів"). Перша з двох статей передбачає покарання аж до довічного ув'язнення, самі обвинувачені не визнають свою провину.

Нагадаємо, в липні справу про вбивство Нємцова направили в Московський військовий суд.