ua en ru

На військовий парад до Дня незалежності техніка із зони АТО відправлятися не буде, - Порошенко

На військовий парад до Дня незалежності техніка із зони АТО відправлятися не буде, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Частина техніки перед Днем незалежності буде безпосередньо в зоні АТО передана у війська

На військовий парад до Дня незалежності України техніка із зони проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі відправлятися не буде. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Житомира, повідомляє "112 Україна".

"Ви зможете 20-го самі переконатися, що вся техніка, яка повинна бути на фронті, вона буде перебувати на фронті. Більш того, значна частина техніки прямо перед Днем незалежності буде безпосередньо в зоні АТО передана до війська", - запевнив Порошенко.


Разом з тим, Порошенко зазначив, що військовий парад - це прекрасна можливість для того, щоб віддавати честь, повагу українським військовим.

"Але разом з тим ніхто не відбере право українського народу віддавати честь, повагу українським військовим. І військовий парад - це прекрасна можливість для того, щоб це продемонструвати. Україні є чим пишатися своєю армією, своїми Збройними силами. І військовий парад - це гарна нагода це продемонструвати. Україна повинна зміцнювати єдність, повинна зміцнювати патріотизм", - заявив глава держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у День незалежності в Києві пройде парад військ. Військовий парад відбудеться 24 серпня в Києві на вулиці Хрещатик та Майдані Незалежності.

Безпосереднє керівництво підготовкою та проведенням заходу покладено на міністра оборони України Степана Полторак.