ua en ru

У військових госпіталях на лікуванні перебуває 104 бійця АТО

У військових госпіталях на лікуванні перебуває 104 бійця АТО Фото: спікер Міноборони Вікторія Кушнір

Сім військовослужбовців проходять лікування за кордоном

На лікуванні та контролі у закладах охорони здоров’я Міністерства оборони перебуває 104 військовослужбовця Збройних сил, які отримали поранення під час антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Нині на лікуванні та контролі у закладах охорони здоров’я Міноборони перебуває 104 військовослужбовця Збройних Сил України, які отримали поранення під час Антитерористичної операції. Сім військовослужбовців проходять лікування за кордоном. Зокрема, четверо - в Німеччині, двоє - в Італії та один - в США", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що 73 учасника АТО проходять реабілітацію у санаторно-курортних закладах ЗСУ. Всього з початку АТО реабілітацію у військових медичних закладах пройшло 3235 військовослужбовців.

На даний час Міноборони отримало на медичне забезпечення 48 мільйонів гривень бюджетних коштів. Майже вся це сума буде витрачена на оплату медикаментів для військових.

Нагадаємо, у Дніпропетровську обласну лікарню ім. Мечникова минулого тижня доставили сім військовослужбовців із зони проведення антитерористичної операції (АТО), їх стан оцінюється як вкрай важкий.