ua en ru

Військові Таїланду і Камбоджі відкрили вогонь по позиціях один одного

Військові Таїланду і Камбоджі відкрили вогонь по позиціях один одного. Стрілянина зі стрілецької зброї велася в ніч з 30 квітня на 1 травня, і до початку дня стихла. Про втрати з обох сторін не повідомляється, передає РБК з посиланням на Associated Press. При цьому повідомляється, що зіткнення сталося поблизу двох храмів - Та Моан і Та Крабі.
Конфлікт між Таїландом і Камбоджею відновився 22 квітня із-за спірних прикордонних територій. Його жертвами стали 16 людей, близько 100 тис. покинули небезпечну зону, ставши біженцями.
У 2008 г. між Таїландом і Камбоджею почалася серія локальних військових конфліктів за хромовий комплекс Преахвіхеа, розташований на кордоні між цими країнами. Він занесений до переліку об'єктів спадщини ЮНЕСКО. Після цього конфлікт поширився і на інші пам'ятки архітектури, які знаходяться поблизу кордону між державами. Сторони не раз застосовували артилерію в ході зіткнень, пошкодивши один з храмів. Кілька разів тайські і камбоджійські військові укладали угоди про припинення вогню, проте з часом вони порушувалися.