ua en ru

Військові сили Таїланду оголосили центр Бангкоку "зоною застосування вогню на поразку".

Військові сили Таїланду, де вже декілька тижнів проходять антиурядові демонстрації, оголосили центр Бангкоку "зоною застосування вогню на поразку". Громадянам рекомендується не з'являтися в цьому районі. Біля табору протестуючих всюди встановлені щити з написами, що забороняють прохід. У місті можна почути вибухи і звуки гарматних залпів, передає ВВС.

Власті відмовилися від переговорів з "краснорубашечниками". Не дивлячись на заяви тайського уряду, що ситуація знаходиться під контролем і солдати використовують зброю винятково в цілях самозахисту, армійським снайперам пред'явили звинувачення в цілеспрямованому відстрілі протестуючих.

Стало відомо ще про три смертельні випадки, зокрема про загибель канадського і тайського журналістів. Таким чином, кількість жертв безладів збільшилася з 16 до 19 осіб.

На даний момент всі вулиці в зоні конфлікту оточені військовими, проходи перекриті колючим дротом, присікаються спроби провезення туди води і продуктів харчування. Приблизно в третини міста введений режим надзвичайного положення. Уряд дав наказ відповідати на вогонь демонстрантів.