ua en ru

Військові літаки РФ за рік спровокували 266 небезпечних інцидентів над Естонією

Військові літаки РФ за рік спровокували 266 небезпечних інцидентів над Естонією Фото: літак

При цьому російські літаки тільки два рази порушили повітряний кордон Естонії

Російські військові літаки в 2015 році спровокували 266 небезпечних авіаінцидентів у повітряному просторі Естонії, повідомляє Postimees.

У відповідь на ці інциденти, дислокований у Емарі дивізіон ППО починав операцію із забезпечення повітряної безпеки.

При цьому безпосередньо порушень повітряного кордону було два. Як зазначає видання, порушення повітряного кордону - це входження в повітряний простір Естонії без дозволу, а авиаинцидент - це небезпечний "сліпий" політ, коли військовий літак переміщається в міжнародному повітряному просторі з вимкненим транспондером, який в робочому стані дозволяє побачити літак на екрані радара і відстежити його політ.

"Авіаінцидентом вважається ситуація, коли не належить НАТО військове повітряний транспортний засіб летить над Фінською затокою або в нейтральному повітряному просторі над Балтійським морем, і у нього немає плану польоту, або не включений транспондер, або не підтримується двосторонній радіозв'язок з диспетчерськими підрозділами", - пояснив начальник дивізіону ППО в Емарі Харді Ляммергас.

Нагадаємо, 29 листопада військовий літак зі складу російської авіагрупи в Сирії порушив повітряний простір Ізраїлю і без пригод покинув межі країни.