ua en ru

Військові РФ отримали завдання провокувати сили АТО на порушення режиму тиші, - розвідка

Військові РФ отримали завдання провокувати сили АТО на порушення режиму тиші, - розвідка Фото: військові РФ на Донбасі

Військовим РФ наказали провокувати сили АТО у районі Новотроїцького, Авдіївки, Луганського та Мар’їнки

Військовослужбовці Збройних сил Російської федерації отримали завдання провокувати сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі на порушення режиму тиші. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"Окреме завдання щодо провокування сил АТО на порушення режиму перемир’я в районі Новотроїцьке, Авдіївка, Луганське та Мар’їнка отримали диверсійно-розвідувальні групи, укомплектовані виключно кадровими військовослужбовцями штатних загонів спеціального призначення ГРУ ГШ ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на тимчасово окупованих територіях сходу України противник неодноразово порушував режим припинення вогню. На окремих напрямках здійснено обстріли зі стрілецької зброї, гранатометів, а також 82 та 120-мм мінометів з метою провокування сил АТО на відкриття вогню у відповідь.

"Протягом доби основні зусилля противник зосереджував на підтриманні боєготовності військ, ротації передових підрозділів, поповненні запасів матеріально-технічних засобів та боєприпасів, відновленні бойової техніки, а також удосконаленні інженерного обладнання позицій", - йдеться у повідомленні.

Обстановка на тимчасово окупованих територіях України станом на 16 вересня На тимчасово окупованих територіях сходу Ук...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 15 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що минулої доби, 15 вересня 2016 року, бойовики обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.