ua en ru

Військові витрати США знову зросли вперше з 2009 року

Військові витрати США знову зросли вперше з 2009 року Фото: американські військові (flickr.com/The U.S. Army)

Адміністрація Трампа планує значно збільшити фінансування Пентагону

Військові витрати США знову зросли вперше з 2009 року (з 596 мільярдів у 2015 року до понад 611 мільярдів в 2016 році). Такі дані Глобального індексу мілітаризації (GMI), представив у понеділок, 4 грудня, Боннський міжнародний центр конверсії (BICC).

Адміністрація Трампа ще не представила стратегію національної безпеки. Однак вона вже дала зрозуміти, що хоче зміцнити армію і значно збільшити фінансування Пентагону.

Це також може знадобитися для реалізації амбітних планів модернізації на найближчі роки. Наприклад, очікується, що флот США з 171 судна виросте до 350 і отримає ще два додаткових авіаносця.

Також планують провести модернізацію американської ядерної зброї. Трамп оголосив, що він не тільки продовжить модернізацію ядерного арсеналу, ініційованого екс-президентом Бараком Обамою, а й розширить його.

Очікується, що армія також зросте з 475 350 до 540 тисяч військовослужбовців. При Обамі було заплановано скорочення до 450 тисяч солдатів.

Нагадаємо, 1 грудня Боннський Міжнародний центр конверсії повідомив про те, що протягом 2016 року Україна піднялася з 23-го на 15-е місце у Глобальному індексі мілітаризації.