ua en ru

За держзраду військовослужбовцю ЗСУ присудили 13 років в'язниці

За держзраду військовослужбовцю ЗСУ присудили 13 років в'язниці Фото: військовослужбовець ЗСУ перейшов до російської армії

Під час анексії Криму Росією український військовослужбовець дизертирував до РФ

За державну зраду до 13 років позбавлення волі Подільський районний суд Києва засудив колишнього військовослужбовця Збройних сил України. Відповідне рішення оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

"Колегія суддів ухвалила: визнати винуватим ОСОБА_2 у вчиненні злочинів … та призначити йому покарання: за ч.1 ст.408 КК України (дезертирство) у виді 3 (трьох) років позбавлення волі. за ч.1 ст.111 КК України (державна зрада ) у виді 13 (тринадцяти) років позбавлення волі без конфіскації майна та відповідно до ст 54 КК України з позбавленням військового звання - молодший сержант", - йдеться у рішенні суду.

За повідомленням "Крим.Реалії", йдеться про молодшого сержанта Олександра Баранова, котрий дезертирував із української армії в анексованому Росією Криму.

В ухвалі суду також зазначено, що молодший сержант проходив службу за контрактом у військовій частині А1100, яка дислокувалась в смт. Новофедорівка Сакського району АР Крим. У Другій декаді березня 2014 року військовослужбовець "перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту". Відомо, що молодший сержант був зарахований в списки особового складу Збройних сил Російської Федерації до проходження військової служби на посаді механіка літака військової частини 67606 ЗС РФ. Уже 2 квітня 2014 року він отримав паспорт громадянина Росії.

У зв’язку з цим військовослужбовець не прибув до військової частини у Миколаїв, куди була передислокована частина А1100 після анексії Криму.

Допитаний у судовому засіданні чоловік не визнав своєї вини, проте суд отримав докази його провини, в тому числі опитавши кількох свідків.

Виявили та затримали молодшого сержанта у листопаді 2016 року, коли він намагався перетнути пункт пропуску "Чонгар" у Херсонській області.

Нагадаємо, як повідомляло раніше РБК-Україна, прокуратура Автономної Республіки Крим за результатами проведеного спеціального досудового розслідування направила до суду обвинувальні акти стосовно шести депутатів Севастопольської міської ради, які обвинувачуються у державній зраді.