ua en ru

Військова армії Ізраїлю, що передала секретні документи в ЗМІ, засуджена до 4,5 років в'язниці

Колишня військова ізраїльської армії Анат Камм, що передала секретні документи в ЗМІ, засуджена до 4,5 років в'язниці, передає Associated Press з посиланням на місцеві ЗМІ.
Камм в період з 2005 по 2007 рр. служила в штабі командира центрального командування ізраїльської армії генерал-майора Яїра Навеха. Вона передала близько 2 тис. секретних документів журналістам ізраїльської газети Haaretz. Серед документів були оперативні плани армійських операцій, особисті справи військовослужбовців і списки цілей для ударів збройних сил Ізраїлю.
У той час ізраїльська армія проводила ряд операцій в Секторі Газа, в ході яких неодноразово вступала в бої з бойовиками палестинських угрупувань і затримувала їх учасників.
Торік суд пред'явив Камм звинувачення в шпигунстві. 24-річній жінці загрожувало 15 років в'язниці, проте вона пішла на співпрацю з правосуддям і повністю визнала провину. За рахунок цього їй призначили відносно м'яке покарання у вигляді 4,5 років ув'язнення. У відповідь на питання суду про те, навіщо вона передала представникам ЗМІ секретні документи, Камм заявила, що вчинила так через свої ідеологічні переконання.